Îți dorești ca micuțul tău să învețe noțiunile elementare de matematică sau literele într-un mod distractiv și intuitiv? Jocurile Montessori sunt alegerea ideală pentru o educație prin joacă. Fie că literele și cifrele ies prin ochii unei bufnițe amuzante sau formele geometrice se lipesc pe o tablă magnetică, toate aceste jocuri educative minunate susțin nevoia naturală a copiilor de a învăța prin joc.
Vrei ca prima întâlnire a micuțului tău cu literele să fie extrem de prietenoasă? Jocul Montessori – Buboo – Să învățăm alfabetul este un joc educativ care îl inițiază pe micul aventurier în lumea literelor în cel mai plăcut mod cu putință.
Simpatica bufniță Buboo are ochelari mari de tot și în ei încap toate jetoanele cu literele alfabetului! Când copilul mișcă ochelari bufniței de sus în jos, două litere colorate își fac apariția! Trebuie să le ia repede de acolo și să le pună pe cărțile de joc, în locul potrivit.
Jocul Montessori este foarte intuitiv. Jetoanele cu literele au aceleași culori ca și cerculețele de pe cărțile de joc unde trebuie potrivite. Pe cărți sunt ilustrate cuvinte care încep sau conțin litera de pe carte, precum și imaginea acestora, astfel încât micuțul să învețe să folosească litera în context.
Acest joc educativ este potrivit copiilor cu vârsta peste 6 ani și poate fi jucat de 1 – 4 jucători.
Ce conține jocul Montessori – Buboo – Să învățăm alfabetul?
1 bufniță simpatică foc, pe care puștiul tău o va îndrăgi pe loc datorită ochelarilor mari care se mișcă în sus și în jos.
56 jetoane cu literele alfabetului, în culori calde și prietenoase.
31 de cărți de joc pe care se potrivesc jetoanele cu litere, în funcție de imaginea obiectului sau a ființei ale căror denumiri încep sau conțin o anumită literă.
1 regulament în care vei găsi regulile jocului și câteva sugestii de joc.
Ce este educația Montessori?
Deși este o metodă de educație cu vechime – datează de peste 100 ani – este foarte apreciată de mulți părinți moderni. Metoda a fost dezvoltată de medicul italian Maria Montessori și se bazează pe învățarea practică și pe un mediu pregătit atent care să îi permită copilului să se dezvolte complet și armonios. Maria Montessori a observat copiii îndelung și a sesizat la aceștia caracteristici care ulterior au fost demonstrate științific, iar mesajul ei a fost că educația trebuie să fie adaptată nevoilor copilului, și nu copilul să se adapteze unui sistem rigid, convențional.
5 principii ale educației Montessori
1. Libertate cu măsură
Libertatea este unui dintre cele mai importante principii ale educației Montessori, dar libertatea înțeleasă ca modalitate de explorare și care îi asigură copilului independența. A nu se confunda cu a lăsa copilul să facă orice, oricând. Oferă-i micuțului tău oportunități sigure și creează-i limite într-un mediu sigur. Jocurile educative îi ajută pe copii să exploreze și să cunoască lumea și pot fi o modalitate de explorare foarte potrivită pentru cei mici.
2. Ajută-l să se integreze într-o lume reală
Copiii își creează în minte o lume fantastică, iar la vârste mici mințile lor nu sunt capabile să gândească abstract. De multe ori avem tendința să îi lăsăm pe copii să trăiască în această lume fantastică din dorința de a-i proteja. Maria Montessori recomandă însă o educație bazată pe realitate. Astfel, este bine să le citim copiilor despre lumea reală, să le explicăm pe înțelesul lor activitățile casnice, ca de exemplu, gătitul sau curățenia.
3. Mai mult cu mai puțin
Este normal să îți dorești să îi oferi cât mai mult copilului tău. Dar ai grijă la calitate și nu la cantitate. Conform principiului Montessori, cu cât copilul are mai puține jucării, cu atât are mai mult timp să descopere lumea. De exemplu, oferă-i mai multe jocuri educative și petrece-ți timpul jucând aceste jocuri împreună cu copilul.
4. Fără pedepse sau recompense
Observând îndeaproape copiii, Maria Montessori a descoperit că nici pedeapsa și nici recompensa nu sunt mijloace eficiente de a disciplina copiii. Ceea ce este eficient însă este acea disciplină interioară care se dezvoltă prin responsabilizarea copilului prin diverse acțiuni pe care le va face singur.
5. Învățarea implică toate simțurile
Educația Montessori implică atât mintea, cât și corpul. Atunci când li se permite copiilor să se miște, aceștia învață mai repede. De exemplu, vocabularul se dezvoltă prin încorporarea cuvintelor noi în jocurile educative active. Dezvoltarea motorie și cea cognitivă sunt strâns legate, iar mobilitatea permite ca ambele să se dezvolte.
Montessori – Buboo – Să învățăm alfabetul: posibilități multiple de învățare prin joacă
Descoperă acest minunat joc educativ creat conform principiilor Montessori și joacă-te împreună cu micuțul tău! De fiecare dată când trage de ochelarii bufniței, după ce așază jetoanele pe cărțile potrivite, întreabă-l și alte cuvinte cu literele care s-au ivit. Apoi cu acele cuvinte, faceți împreună scurte propoziții. Sau vorbește-i pe înțelesul lui despre fiecare cuvânt de pe cărțile de joc. Acest minunat joc educativ vă oferă o mulțime de posibilități de distracție. Dați frâu liber imaginației și învățați împreună prin joacă!
Jocul Montessori Buboo – Să învățăm alfabetul este un cadou nemaipomenit pe care i-l poți oferi în dar unui copil cu vârsta de până la 6 ani, cu diverse ocazii.
Recenzii
Resetare filtreNu există recenzii până acum.